Noul model Mercedes Actros dispune de mult mai mult confort, precum si de dotari de ultima generatie cum ar fi Predictive Powertrain Control si Active Drive Assist.

Noul Actros a fost perfecționat din punct de vedere al siguranței și confortului, reflectând perfect poziția de lider în acest aspect. Cea mai importantă caracteristică este Active Drive Assist. Spre deosebire de alte sisteme care funcționează doar într-un anumit interval de viteză, Active Drive Assist îi oferă şoferului posibilitatea conducerii semi-autonome la orice viteză, pentru prima oară în cazul unui camion produs în serie. Noile caracteristici includ control activ lateral și o combinație de control longitudinal și lateral pentru toate intervalele de viteză, îmbinând informațiile primite prin radar și camere.

Active Drive Assist se bazează pe sistemele Proximity Control Assist cu funcție stop-and-go și Lane Keeping Assist. Active Drive Assist activează frânarea autovehiculului dacă acesta se apropie prea mult de autovehiculul din față și accelerează până când limita de viteză stabilită este atinsă.

De asemenea, ajută autovehiculul să mențină banda de rulare. În cazul în care autovehiculul părăsește banda de rulare în mod neintenționat, Active Drive Assist intervine și virează înapoi spre banda inițială. Distanța față de autovehiculul din față și poziția autovehiculului pe banda de rulare pot fi ajustate în mai multe etape, folosind meniul de asistență la conducere.

In videoclipul de mai sus puteti vedea o prezentare a acestui nou model de camion.